Visoka kakovost | 100% varno | Brezplačna dostava nad 50 €

Bount / Odeja Puh Siberia

Odeja Puh Siberia

Odeja iz Puha Siberia je proizvedena iz tkanine 100% bombaž Percal Batista TC – 400.

Polnilo v odeji je sestavljeno iz 90% belega puha sibirske gosi in 10% prvo klasnega perja sibirske gosi, ki se nahaja pod vratom in je izjemne mehke kakovosti.

Odeja je proizvedena in polnjena kasetno, tako, da se vsak prešiti predalček polni posamezno v določeni gramaturi.

Odeja je polnjena iz visoko kakovostnih naravnih polnil in ima 300gm2 . 

Počisti

*Za nakup nad 50,00 € je POŠTNINA BREZPLAČNA.

Opis

Odeja Puh Siberia

Odeja Puh Siberia je proizvedena iz zgornje in spodnje tkanine 100% bombaž Percal – Batista  TC – 400.

Polnilo v odeji je sestavljeno iz 90% belega puha sibirske gosi in 10% prvo klasnega perja sibirske gosi, ki se nahaja pod vratom in je izjemne mehke kakovosti.

Odeja je proizvedena in polnjena kasetno dimnzije 33×30 cm, tako, da se vsak prešiti predalček polni posamezno v določeni gramaturi.

Odeja je polnjena iz visoko kakovostnih naravnih polnil in ima 300gm2 . 

Odeja Puh Siberia nas segreje do naše telesne temperature in prepusti odvečno telesno vlažnost v prostor. Vzdrževanje je enostavno, peremo jo lahko v pralnem stroju ali kemični čistilnici. Pri nakupu vam podarimo posebno uporabno tekstilno embalažo, kjer hranite odejo, da je zračna ter zaščitena.

Tkanina je dodatno obdelana, zaščitena pred pršicami in drugimi mikro organizmi ter medicinsko testirana.

 

 

Kako je proizvedena  Odeja  iz  sibirskga gosjega Puh

Pomembna odločitev ter dolgoročna investicija

Pri nakupu kvalitetne odeje iz puha je potrebo ceniti naravne sestavine, katere nam ponuja narava. Poudariti je potrebno, da na trgu niso vse puhaste odeje kvalitetne zato je potrebno poznati izvor naravnih materialov, obdelavo, sterilizacijo puha in izdelavo končne odeje.

Odeja iz puha je pomembna investicija, ki lahko traja celo življenje nas ščiti in daje udobje s pravilnim vzdrževanjem ter uporabo.

Izvor ali poreklo gosjega puha

Poreklo gosjega puha in perja je iz severne Rusije Novosibirsk, kjer so vremenske razmere zelo ostre in nastajajo velike temperaturne razlike glede na letni čas. Živali živijo in se prehranjujejo v naravnem okolju zato so dvakrat večje od azijskih gosi in imajo kvalitetnejši puh ter perje.

Kvaliteta in kontrola gosjega puha

Evropska zakonodaja ima stroge predpise pri uvozu živil in naravnih polnil, katere morajo izpolnjevati stroge predpise pri uvozu surovin in se blago pregleda s testiranjem neoporečnosti ter drugimi živilskimi pregledi.

 

 

Za ustrezno ter varno uporabo proizvodov so proizvajalci odej iz Puha in perja dolžni priložiti certifikate za varno uporabnost izdelkov. V tem primeru je potrošnik siguren, da je njegov proizvod varen in visoke kakovosti.

Kakšen je postopek obdelave Puha- perja v tovarni

Obdelava surovine in proizvodnja odej je proizvedena v EU.  Pred predelavo sta Puh in perje  združeni in je potrebno kvaliteti razdvojiti. Postopek dosežemo v zračnih silosih višine 6 do 8 metrov pri katerem se pojavi elektrostatika in se puh , prilepi na stene silosa ter tako odstrani od perja ali težjih delcev, kateri se posebej shranjujejo.

Naslednji postopek je mikročiščenje, katero poteka v posebnem bobnu in filtrira vse mikor delce, kateri se  pojavijo v fazi predelave . S tem postopkom se uničijo tudi vsi mikro organizmi in tako proizvod steriliziramo.

Naslednji postopek je zelo delikatno pranje puha in perja s posebnimi detergenti v sedmih različnih kopelih in temperaturi. S tem postopkom odstranimo vso  mikro umazanijo in zahtevo po certifikatu EU , kateri parametri morajo vsebovati  UNI EN 1164:2000.

Puh in perje pred obdelavo po pranju se ponovno sterilizira na temperaturi  133*C  v času ene ure, kjer se polnila rahljajo in obračajo, da dosežemo volumen proizvoda ter pravilno elastičnost naravnih materialov.

Pri sterilizaciji polnila se upošteva vrednote PH, kjer daje proizvodu pravilno uravnavanje vlažnosti in kompatibilnosti z bombažno tkanino, katera je sestavi del odeje. Oboje skupaj imata vrednost PH 5,6 /5,8  in sta kompatibilna.

Proizvodnja puhaste odeje

Odeje iz Puha ali perja so proizvedene v EU. Prevleka je sestavljena iz tkanine 100% bombaž – Batista TC-400 in je obdelana proti bakteriam, pršicam ter primerna za odeje iz Puha. Proizvedena je v kasetnem žepkastem prešitem vzorcu z različnimi polnili, gramaturi ali prilagojena letnemu času.

Končna obdelava odeje je zahtevni proces, saj se zapira – šiva vsak predalček posebej.

Dodatne informacije

Dimenzija

Puh Siberia 140x220cm 870g., Puh Siberia 240x260cm 1800g., Puh Siberia 140x200cm 780g., Puh Siberia 200x200cm 1.100g., Puh Siberia 255x200cm 1.420g.

Kvaliteta

90% puh in 10% perje

Barva

Bela