Visoka kakovost | 100% varno | Brezplačna dostava nad 50 €

Novice

Posteljnina

Bount / Novice  / Posteljnina
Posteljnina

Posteljnina

Posteljnina 

1. Kako izbrati kvalitetno posteljnino?

Veliko krat se pri nakupu posteljnine odločamo zaradi cene ali  vzorca. Dejanje ni napačno, je pa vprašljiva kvaliteta in obstojnost blaga, na katerega ne dajemo veliko pozornosti. Pri nakupu posteljnine preverite točne dimenzije, kvaliteto tkanine, vzdrževanje in poreklo blaga.

2. Kako smo lahko sigurni, da posteljnina ne vsebuje škodljivih barvil ali drugih snovi, katere lahko povzročijo alergije?

Najbolj učinkovit prvi kontakt s posteljnino je, da pred nakupom posteljnino odprete in z vohom ugotovite ali ima neprijeten vonj. Vsa toksična barvila , ki so hermetično zaprta dlje časa pustijo neprijeten kisel vonj.

Izogibajte se tovrstnim posteljninam ali drugim tekstilnim proizvodom !

3. Pri izbiri posteljnine ali drugih artiklov za dom preglejte dimenzijo in všito etiketo na notranji strani izdelka. Prepričajte se glede dimenzije in krčenja blaga po pranju. Cenjeni proizvodi imajo večji procent krčenja blaga, katero lahko upliva na končno vašo uporabnost .

3. Vzdrževanje posteljnine ali drugih artiklov.

Pred uporabo svetjemo, da preverite všito etiketo na izdelku ( notranja stran ) o vzdrževanju .

Posteljnina prvo pranje  je zelo pomembno, kakšno bo naše blago in kako se bomo sami počutili pri uporabi tega. Zavedati se moramo, da za svoje telo in uporabo izbiramo samo najboljše naravne tkanine, ki lahko dajo veliko ali vzamejo še več, kot si lahko sami zamišljamo.

Pred prvim pranjem  svetujemo, da tiskano tkanino obrnete narobe in namočite v pripravljeno raztopino. V posodo primerne velikosti natočite mlačno vodo in dodajte 2 dl  kisa. Premešajte z roko,  namočite tkanino in pustite namakati cca 30 minut. Po tem postopku tkanino operite pri 40*ali 60*C.

Bombažna tkanina bo bolj prožna, mehkejša in pridobila bo na lesku.

 Za uporabo posteljnine ali drugih tekstilnih izdelkov, ki so v neposrednem kontaktu z našo kožo , svetujemo naravne materiale iz 100% bombaža, lana,volne,svila,… Odsvetujemo umetne tkanine , ki so lahko alergene in ne dihajo 100% poliester.