10 nasvetov za pravilno vzdrževanje naše posteljnine  - Posteljnina Bount ...

VROČI POLETNI POPUSTI DO -20% NA VSE IZDELKE!! Vas zanima več? Kliknite tukaj.

Več kot tretjino svojega življenja prespimo, kar pomeni, da je zelo pomembno, kakšno posteljnino izberemo in kako poskrbimo za njeno vzdrževanje. Dober spanec pozitivno vpliva na naše duševno in fizično zdravje. Da bo vaša posteljnina ostala sveža, udobna in v dobrem stanju skozi leta, je priporočljivo upoštevati nekaj nasvetov. Pri nas imate možnost izbrati prestižno posteljnino vrhunske kakovosti iz 2 naravnih materialov, 100% egipčanskega bombaža in lanu, in sicer v različnih velikostih.

Dve bombažni prevleki za vzglavnik zelene barve z vzorcem cvetlice roza, bele in zelene barve. Posteljnina Bount.
Dve bombažni prevleki za vzglavnik BOUNT zelene barve z vzorcem cvetlice roza, bele in zelene barve.

Posteljnino pred prvo uporabo operite

Novo posteljnino je potrebno vedno oprati pred prvo uporabo. Glede na material je potrebno prilagoditi temperaturo vode pred prvim pranjem, saj s tem lahko preprečimo nepravilno in hitro krčenje tkanine. Naše nove posteljnine artikle je priporočljivo prvič oprati pri temperaturi vode 40 stopinj, pri tem jih je priporočljivo tudi obrniti na drugo stran. Pravilno vzdrževanje posteljnine zagotovi možnost dolgoročne uporabe in primerno nego tkanine, kar se bo obrestovalo tako za naše telo, kot zdravje.

Upoštevajte navodila za pranje posteljnine

Pred pranjem vedno preberite in upoštevajte navodila proizvajalca, ki so v večini primerov napisana na etiketi od posteljnine. Tako boste zagotovili pravilno temperaturo vode, ki bo odgovarjala tkanini. Za vzdrževanje posteljnine Bount se priporoča pranje na 60 stopinjah, po potrebi pa jo lahko operemo tudi na 90 stopinj. Za enobarvno ali tiskano posteljnino vedno uporabljajte nevtralne tekoče detergente. Detergenti v zrnu imajo močne kemične snovi, ki vsebujejo fosfate in pesek za odstranjevanje trdih madežev in lahko poškodujejo fino tkane tkanine. 

Kaj pa bela posteljnina? Ko je posteljnina bela,  se lahko uporabi tudi optična belila ali druge detergente za odstranjevanje madežev. Pred uporabo pralnega stroja pa je priporočljivo tudi preveriti, da ni napolnjen do konca, saj se le tako lahko blago pravilno opere in izpira. Posteljnino močnejših in bolj izrazitih barv je priporočljivo prati posamezno.

Bombažna posteljnina BOUNT bele barve z vzorcem marjetic sestavljena iz vzglavnikov in odeje v spalnici svetlo rjave barve z dekorjem.
Bombažna posteljnina BOUNT bele barve z vzorcem marjetic sestavljena iz vzglavnikov in odeje v spalnici svetlo rjave barve z dekorjem.

Pravilno uporabite detergente in belila

Za pranje posteljnine je priporočljivo izbrati blag detergent, ki ne vsebuje agresivnih kemikalij. To bo pomagalo ohraniti barvo in strukturo tkanine ter bo preprečevalo poškodbe vlaken. Za tiskano posteljnino se lahko v večini primerov uporablja detergent za odstranjevanje madežev iz komercialne ponudbe brez dodatkov arom ali drugih kemičnih primesi. Optična belila se pa izključno uporabljajo za belo perilo in odstranjevanje madežev. Takšna belila se uporabljajo predvsem v hotelih in apartmajih, koder je potrebno pranje na visoki temperaturi zaradi odstranjevanja večjih madežev. Otroška posteljnina potrebuje posebno nego. Uporabljajte nežne koži prijazne detergente.

Posteljnine in druga oblačila perite ločeno

Da bi lahko preprečili drgnjenje in prenos barve posteljnine je le to priporočljivo prati ločeno od preostalih oblačil, zlasti tistih z zadrgami ali gumbi. Pred uporabo pralnega stroja pa je priporočljivo tudi preveriti, da ni napolnjen do konca, saj se le tako lahko blago pravilno opere in izpira. Posteljnino močnejših in bolj izrazitih barv je priporočljivo prati posamezno.

Bodite pazljivi pri sušenju posteljnine

Posteljnino je priporočljivo sušiti na nizkih temperaturah ali na zraku, saj se tako prepreči krčenje posteljnine in ohranja njeno kakovost. V primeru sušenja v sušilnem stroju pa je dovoljeno uporabljati zmerno temperaturo glede na navodila, ki so ponavadi všita na etiketi posameznega izdelka. Posteljnino je po sušenju v sušilnem stroju potrebno čim prej odstraniti iz bobna in jo raztegniti na sušilo, lahko pa se jo tudi tudi zloži. 

Izogibajte se direktni sončni svetlobi pri sušenju

V primerih kadar posteljnino sušite zunaj na zraku, se izogibajte dolgotrajne izpostavljenosti direktni sončni svetlobi, saj lahko povzroči bledenje barv. Še posebej temna in črna posteljnina mora biti zaščitena pred močnimi sončnimi žarki.

Črna bombažna posteljnina BOUNT sestavljena iz dveh vzglavnikov in odeje v beli spalnici.
Črna bombažna posteljnina BOUNT sestavljena iz dveh vzglavnikov in odeje v beli spalnici.

Previdno likajte

V primerih, ko posteljnino likate, le to storite pri nizki temperaturi in pazite, da ne poškodujete tkanine. Nekateri materiali posteljnine sploh ne potrebujejo likanja.

Posteljnino pravilno skladiščite

Posteljnino je priporočljivo hraniti v suhem, temnem in zračnem prostoru. Izogibati se je potrebno skladiščenju v plastičnih vrečkah, saj lahko to povzroči nabiranje vlage in posledično nastajanje plesni. Za podaljšanje življenjske dobe posteljnine je potrebno uporabljati za to namenjene zaščitne prevleke za vzglavnike in odeje. Te prevleke bodo ščitile posteljnino pred umazanijo. Slovensko podjetje Bount je odgovorno do okolja in se zaveda, kakšne vplive ima proizvodnja izdelkov na okolje, zato izdelke skrbno zavije v ekološko embalažo iz kakovostnega razgradljivega kartona, ki ga je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati.

Posteljnino previdno in skrbno zložite in jo pravilno hranite

Posteljnino je potrebno zložiti pravilno in previdno, saj se lahko tako izognemo nastanku trajnih gub na posteljnini. Prav tako ni priporočljivo shranjevati posteljnino pod težkimi predmeti, saj to lahko povzroči poškodbe vlaken.

Posteljnino redno menjavajte

Tudi z najboljšim načinom vzdrževanja se posteljnina sčasoma obrabi. Zato je potrebno, da redno preverjate stanja posteljnine in jo po potrebi zamenjate, saj lahko tako ohranite kakovost in udobje v vaši spalnici.

Z upoštevanjem teh preprostih in učinkovitih nasvetov boste lahko zagotovili, da bo vaša posteljnina ostala sveža, čista in prijetna za uporabo skozi celo leto. Pravilno vzdrževanje posteljnine ne le podaljšuje njeno življenjsko dobo, vendar tudi izboljša kakovost vašega spanca.

Popusti do -20%