Egipčanska tkanina Makó Saten TC 400 - Posteljnina Bount ...

VROČI POLETNI POPUSTI DO -20% NA VSE IZDELKE!! Vas zanima več? Kliknite tukaj.

Egipčanska tkanina Makó Saten je tkana iz fino česane preje, katera ima TC- 400 vozlov na cm2. Artikli so proizvedeni ročno po meri za vsako naročilo z vrhunsko bombažno tkanino, ki ima mehak svilen otip ter naravni les.

*Egipčanski bombaž je visoke kakovosti predvsem zaradi geografske lege, pretežno suhega in toplega podnebja. Egipčanska tkanina je  kakovostnejša  od drugih azijskih tkanin, ker ima daljšo bombažno nit, daje naravni lesk in boljšo prožnost pri tkanju.

*Egipčanka tkanina je najbolj primerna za strojno fino tkanje iz katre lahko pridobimo izjemno tanko  bombažno nit za tkanje tkanin.  Zaradi ekstremnih toplih in suhih pogojev egipčanski bombaž raste postopoma ter trikrat počasneje od drugih azijskih tkanin z večjo vlažnostjo.

Zato je egipčanski bombaž kakovostnejši, mehkejši, upojni in se hitro suši ter ima trikratno daljšo uporabnost.  Vzdrževanje egipčanske tkanine je enostavno,  hitro in  lepše se prilagaja koži z mehkim svilnatim otipom.

Egipčanska tkanina Makó Saten TC 400

Makó je izraz za egipčansko prejo

Je edinstvena za to vrsto bombažne preje. Makó tkanino lahko tkemo s fino česanimi bombažnimi niti do širine tkanja  3400mm.

 Kako prepoznamo egipčansko tkanino Makó Saten TC 400?

Prepoznamo tako, da tkanino raztegnemo proti svetlobi in pogledamo skozi. Tkanina ne sme imeti v tkanju (NEPS), kar pomeni vidnih majhnih vozlov ali drugih odebeljenih nepravilno tkanih niti. Tkanina mora biti enakomerno in lepo tkana po celotni površini.

Kaj je Saten kakovost tkanine ali tkanje tkanine?

Velikokrat se uporablja izraz Saten za potrošnika brez obrazložitve osnovne sestave tkanine, katera je lahko bombažna, sintetična, viskozna ali mešanica drugih materialov. Saten je vrsta tkanja tkanine in nima nobene povezave s kvaliteto tkanine.

Pravilen izraz za  tkanje Saten je Atlas vezava

Tkana iz treh fino česanih niti, katere se prepletajo med seboj v horizontalni in vertikalni osnovi. Najbolj kvalitetna tkanina v Saten ali Atlas vezavi je  fino  bombažna preja z različno debelino in gostoto niti.

Egipčanska tkanina Makó Saten TC 400  nam pove, kakšna kakovost in gostota niti ter koliko  število vozlov  ima tkanina na cm2.  TC- 400 ima 400 vozlov na cm2. Večja številka TC , pomeni boljšo kakovost ter fino tkanje.

 

Popusti do -20%