Litvanska tkanina 100% Lan TC 210 - Posteljnina Bount ...

PRI NAKUPU POSTELJNEGA KOMPLETA VAM PODARIMO JOGI RJUHO ZA NAROČENO DIMENZIJO POSTELJNINE! 

Litvanska tkanina 100% Lan TC 210 je tkana iz fino česane preje, katera ima TC- 210 vozlov na cm2. Značilnost tkanine je, da vpije vlažnost in se pri uporabi ne potimo. Artikli iz naravnega lana so visoke kakovosti in imajo poseben prijeten učinek na koži z mehkim otipom.

*Litvanski 100% lan je visoke kakovosti predvsem zaradi podnebnih pogojev, ki so pretežno vlažni in ima odlične pogoje za rast. Tkanina je  kakovostnejša  od drugih tkanin, ker ima daljšo laneno nit, daje naravni lesk in boljšo prožnost pri tkanju.

*Litvanski 100% lan je najbolj primerna za strojno fino tkanje iz katre lahko pridobimo izjemno tanko in prožno laneno nit za tkanje tkanin.  Zaradi ugodnih klimatskih pogojev litvanski lan raste postopoma ter trikrat počasneje od drugih tkanin z večjo vlažnostjo.

Zato je litvanski lan kakovostnejši, mehkejši, vpojni in se hitro suši ter ima trikratno daljšo uporabnost.  Vzdrževanje tkanine je enostavno,  hitro in  lepše se prilagaja koži z mehkim otipom. Posebnost lana je, da več, kot ga peremo, tkanina je mehkejša in ima naravni lesk.

Litvanska tkanina 100% Lan TC 210

Litvanski lan je sinonim kakovosti in prestižne tkanine

Je edinstvena za to vrsto lanene preje. Tkanino lahko tkemo s fino česanimi lanenimi niti do širine tkanja  3400mm.

 Litvanska tkanina 100% Lan TC 210 in njene lastnosti

Prepoznamo tako, da tkanino raztegnemo proti svetlobi in pogledamo skozi. Tkanina ne sme imeti v tkanju (NEPS), kar pomeni vidnih majhnih vozlov ali drugih odebeljenih nepravilno tkanih niti. Tkanina mora biti enakomerno in lepo tkana po celotni površini.

Kaj je Keper tkanina?

V večkratnih primerih  je izraz Keper – Percal predstavljen potrošniku brez osnovne sestave tkanine, katera je lahko bombažna, lanena sintetična, viskozna ali mešanica drugih materialov. Keper  je vrsta tkanja tkanine in nima nobene povezave s kvaliteto tkanine.

Kako je tkana Keper tkanina,

Tkanina Keper je tkana iz dveh fino česanih niti, katere se prepletajo med seboj v horizontalni in vertikalni osnovi. Najbolj kvalitetna tkanina v Keper vezavi je fino  bombažna preja z različno debelino in gostoto niti.

Tkanina 100% lan TC 210  nam pove, kakšna kakovost in gostota niti ter koliko  število vozlov  ima tkanina na cm2.  TC- 210 ima 210 vozlov na cm2. Večja številka TC , pomeni boljšo kakovost ter fino tkanje.