Egipčanska tkanina Makó Percal TC 210 - Posteljnina Bount ...

PRI NAKUPU POSTELJNEGA KOMPLETA VAM PODARIMO JOGI RJUHO ZA NAROČENO DIMENZIJO POSTELJNINE! 

Egipčanska tkanina Makó Percal je iz tkane 100% bombaž in je fino česane preje, katera ima TC- 210 vozlov na cm2. Na otip je mehka in prijazna naši koži, saj se pri uporabi ne potimo. Proizvedena je po vaši meri, zapiranje z zadrgo in vzdrževanje na visoki temperaturi.

*Egipčanski bombaž je visoke kakovosti predvsem zaradi geografske lege, pretežno suhega in toplega podnebja. Egipčanska tkanina je  kakovostnejša  od drugih azijskih tkanin, ker ima daljšo bombažno nit, daje naravni lesk in boljšo prožnost pri tkanju.

*Egipčanka tkanina je najbolj primerna za strojno fino tkanje iz katre lahko pridobimo izjemno tanko  bombažno nit za tkanje tkanin.  Zaradi ekstremnih toplih in suhih pogojev egipčanski bombaž raste postopoma ter trikrat počasneje od drugih azijskih tkanin z večjo vlažnostjo.

Zato je egipčanski bombaž kakovostnejši, mehkejši, vpojni in se hitro suši ter ima trikratno daljšo uporabnost.  Vzdrževanje egipčanske tkanine je enostavno,  hitro in  lepše se prilagaja koži z mehkim otipom.

Egipčanska tkanina Makó Percal TC 210

Makó je izraz za egipčansko prejo

Je edinstvena za to vrsto bombažne preje. Makó tkanino lahko tkemo s fino česanimi bombažnimi niti do širine tkanja  3400mm.

 Kako prepoznamo egipčansko tkanino Makó Percal TC 210?

Prepoznamo tako, da tkanino raztegnemo proti svetlobi in pogledamo skozi. Tkanina ne sme imeti v tkanju (NEPS), kar pomeni vidnih majhnih vozlov ali drugih odebeljenih nepravilno tkanih niti. Tkanina mora biti enakomerno in lepo tkana po celotni površini.

Kaj je Keper tkanina?

V večkratnih primerih  je izraz Keper – Percal predstavljen potrošniku brez osnovne sestave tkanine, katera je lahko bombažna, sintetična, viskozna ali mešanica drugih materialov. Keper  je vrsta tkanja tkanine in nima nobene povezave s kvaliteto tkanine.

Kako je tkana Keper tkanina,

Tkana Keper je tkana iz dveh fino česanih niti, katere se prepletajo med seboj v horizontalni in vertikalni osnovi. Najbolj kvalitetna tkanina v Keper vezavi je fino  bombažna preja z različno debelino in gostoto niti.

Egipčanska tkanina Makó Percal TC 210  nam pove, kakšna kakovost in gostota niti ter koliko  število vozlov  ima tkanina na cm2.  TC- 210 ima 210 vozlov na cm2. Večja številka TC , pomeni boljšo kakovost ter fino tkanje.