Vzdrževanje posteljnine - Posteljnina Bount ...

PRI NAKUPU POSTELJNEGA KOMPLETA VAM PODARIMO JOGI RJUHO ZA NAROČENO DIMENZIJO POSTELJNINE! 

Vzdrževanje posteljnine pri 60 °C ali po potrebi  tudi na 90 °C je odvisno od artikla in uporabe. Na vsakem proizvodu je všita etiketa, kjer so označeni tekstilni simboli za pravilno vzdrževanje. Pred pranjem artikla vedno preverimo všito etiketo in se držimo tehničnih navodil.

V primeru, da imate vprašanja, vas naprošamo za kontakt na mail naslov slika@bount.si  in vam bomo z veseljem svetovali ter predlagali naše mnenje.

Tkanina je tkana iz organske naravne preje 100% bombaž, zato je pomembna informacija, da temperaturo vode prilagodimo predvsem pri prvemu pranju zaradi krčenja tkanine. Nove artikle nikoli ne uporabljajte preden jih ne operete. Naš nasvet je, da NOVE artikel prvič obrnete narobe in operete pri 40 °C.

Vzdrževanje posteljnine

artiklov pomeni dolgoročna uporaba in nega tkanine, katera se obrestuje  za naše telo in zdravje.

Artikle pred uporabo  obvezno operite.

Za tiskano posteljnino ali barvne artikle uporabljajte nevtralne tkoče detergente, kateri nimajo optičnih belil. V primeru, da imate belo posteljnino ali artikle za apartma – Hotel lahko uporabljate optična belila ali druge detergente za odstranjevanje madežev.

Detergenti za odstranjevanje madežev ter optična belila

lahko uporabljate v skladu z artiklom in všito  etiketo na proizvodu. Za tiskano posteljnino ali druge tiskane artikle uporabljajte detergente za odstranjevanje madežev v komercialni ponudbi  brez dodatkov arom ali drugih kemičnih primesi.

Optična belila

se uporabljajo izključno za belo perilo in odstranjevanje madežev. Uporabljajo  se pretežno v hotelih in apartmajih, kjer je potrebno vzdrževanje na visoki temperaturi za  odstranjevanje večjih madežev.

Pravilno vzdrževanje posteljnine  perila za apartma hotele je potrebna analiza trdote vode pooblaščene osebe, katera določi  pravilne detergente za vzdrževanje in uravnavanje PH  na tkanini za daljši obstoj in uporabnost.

Pred uporabo pralnega stroja preverite, da ga ne napolnite do konca, da se blago lahko pravilno opere in izpira. Močnejše barvne odtenke ali jogi rjuhe perite posamezno .

Uporaba centrifuge in sušenje v stroju z zmerno temperaturo,

Sušenje v sušilnem stroju je dovoljeno z zmerno temperaturo glede označenih simbolov na všiti etiketi posameznega artikla. Blago po končanem sušenju v sušilnem stroju odstranite po možnosti  še nekoliko vlažno in ga raztegnite na sušilo ali zložite. Blaga nikoli ne puščaje v sušilnem stroju, da se ne presuši zaradi posledičnega težjega likanja in mečkanja tkanine.

Likanje artiklov je odvisna od vašega vzdrževanja in pospravljanja blaga. V primeru, da blago lepo zložite se bo to, čez nekaj časa samo poravnalo. Fino česana in kakovostna bombažna tkanina absorbira vlažnost iz prostora ter uravnava PH, kateri omehča ter poravna tkanino.

 

Industrijsko  vzdrževanje na visoki temperaturi in kakovost.

Za poslovne in turistične uporabnike je praksa industrijsko vzdrževanje v industrijskih pralnicah. V zadnjih letih se je tekstilna tehnologija in tkanine dvignile na visoki nivo. Posledično se je dvignila nastavitvena kultura, kjer strankam želimo zagotoviti  boljše standarde, kakovost ter udobje. Industrijske pralnice se prav tako prilagajajo novim trendom, izobražujejo se glede kemičnih preparatov in modernizirajo svojo opremo.

Vzdrževanje posteljnine

 

Posteljnina je pomemben del našega življenja in zdravja, saj v njej preživimo tretjino svojega življenja zato je vredna  spoštovanja.

Garancija do 480 ciklov pranja pri 60 °C ali po potrebi do 90 °C

je pogojena s pravilnim vzdrževanju, kot je navedeno v zgornjem odstavku.

Pri prvi uporabi preglejte vaš artikel, da ni prišlo do napak pri tkanini ali izdelavi.

Novi neoprani artikli so dimenzijsko večji, ker so upoštevani kriteriji krčenja tkanine po pranju. Posteljnina za poslovne namene apartma Hotel se upošteva krčenje po trikratnem pranju pri temperaturi 90 °C.

Garancija artiklov se upošteva za skrite napake, katere ni možno videti takoj po prejemu artikla.

Garancija se ne upošteva v primeru slabega vzdrževanja ali mehanskih poškodb, ki so nastale pri uporabi artikla.

Tiskana posteljnina je proizvedena s posebno digitalno tehnologijo in zahteva poseben postopek pri izdelavi. V primeru, da se pri prvem pranju pojavi jo manjši madeži ali pikice na tkanini (zelo redek pojav), posteljnino ponovno takoj operite pri 90 °C in madežev ne bo več na tkanini.

Vesli in ponosni smo, da se naše stranke vračajo po nove posteljne komplete po 15-20 letih.